Facebook

Siste nytt fra våre Facebooksider:

 

Hedmarksstudenter hjelper vanskeligstilte barn

Skrevet av

I begynnelsen av oktober reiste de to studentene Siw Noria Øiongen og Sindre Båfjord Kongsmo fra Høgskolen i Hedmark til Namibia for å se på resultatet av studentens eget hjelpearbeid.

Bildet viser et møte med Himba-stammen. Det er en gifteklar Himba-kvinne (dette kan man se på klærne og håret) som gir Sindre et smykke som er tradisjonelt for menn å bruke.

To studenter var med på en likende oppfølgingsreise i fjor. «Vi besøkte en Village School i Tsumkwe, og barna mine fikk tårene til å trille» sier Linda Kolloen Skaug. «Det var trist å se hvilke forhold de hadde på skolen, men samtidig trillet tårene mine fordi jeg beundret hvilke mål og gleder disse små barna har i livene sine.»

Skills er navnet Høgskolen i Hedmark sitt utviklingsprosjekt. Fram til 2015 betalte studentene ved høgskolen 30 kroner til fondet i forbindelse med semesteravgiften. Det står fortsatt igjen noe penger som brukes på utdanning til vanskeligstilte barn i Namibia, i samarbeid med Namibiaforeningen.

Mye har blitt gjort for å opprettholde og forbedre skoletilbudet for de sårbare urfolksgruppene, men veldig mye gjenstår. Linda forteller at barna bor på skolen hele uken under forhold som en nordmann aldri kan tenke seg før man har opplevd dette på nært hold. Barna går fire til fem timer en veg til skolen på mandag og sover der hele uka rett på murgulvet. Den eneste maten de får er maisgrøt én gang om dagen. På fredag går de den lange turen hjem. Barna har ofte ikke en gang tilgang på rent vann. Dette er små barn helt ned til 5 år og opp til 9 år, og de er borte fra foreldrene sine hele uka.

«Livet mitt har fått helt andre perspektiver etter møtet med Namibia og ikke minst disse barna» avslutter Linda.