Facebook

Siste nytt fra våre Facebooksider:

 

Åpent hus i Elverum Kulturhus

Skrevet av Bente Elisabeth Skjefstad

Tirsdag under Internasjonal Uke var Storstua i Elverum kulturhus pyntet for en flott markering med utdeling av årets Internasjonale Elverumsing til Marie Theisen og til Elverumsskolene ved Martine Pettersen Brækstad og Camilla- Sofie Holsen fra Elverum Ungdomsskole og Isak Silkebækken fra Søbakken barneskole for deres holdningsarbeid mot rasisme.

Deretter holdt biskop Solveig Fiske en viktig og klok tale om medmenneskelighet, rettferd og likeverd før en fin samtale med et panel med Martine Pettersen Brækstad og Camilla- Sofie Holsen (fra Elverum Ungdomsskole), kultursjef Line Margrethe Rustad ( som representerte Marie Theisen som var syk), varaordfører Eldri Svisdal og biskop Solveig Fiske. Ledet av Ingvar Midthun.


Dyktige Annar By bidro med musikalske innslag, styreleder Trygve Hermansen ønsket velkommen og i foajeen sørget styremedlem Lisbet Koppang Telnes for en liten utstilling fra Namibia.


Her var kloke tanker om kampen mot rasisme, holdningsarbeid, nestekjærlighet og ansvar for hverandre. Og om mobbing og stygge trakasseringer på sosiale medier.
Som Martine så klokt bemerket:
"Holdninger til rasisme er tema i barnehager og skoler. Men hva med de voksne? Det er ikke greit at de skriver stygge rasistiske kommentarer på sosiale medier. De som skal være våre forbilder. For vi barn kan være voksnere enn de voksne!"


Takk til alle som kom!

 

kulturhuskveld prisvinnere

 

kulturhuskveld musikk

 

kulturhuskveld pynt

 

Alle foto: Bente Elisabeth Skjefstad